Saturday, October 25, 2008

juhheii

mmm…nyyd paistab siis, et saime pidama- laias laastus igal juhul. Oleme siis nyyd L6una Austraalia osariigis, Tarcoola l2histel Wilgena Statsioonis. Tarcoola on vana kaevanduslinn, t2is kyllaltki uusi mahaj2etud maju (haigla, hotel, resort + m6ned eramud). Linna populatsioon kyyndib aga vaid 2 inimeseni. Kohalik k6rts on 60 kruusakilomeetri kaugusel! 1. novembril on suur kriketi v6istlus, meie tiim: austraallasest Sophie (kohalik guverness); iirlasest Eddie, prantslasest Tatjana, iirlasest George ja mina (stationhandid). Sel n2dalavahetusel j6aume 2kki trenninigi.
Wilgena ise on lambafarm: idast l22nde u75 km ning p6jast l6unasse 50 km. Tegemist on suhteliselt k6rbelise kliimaga ja vihma sajab haruharva, siin tuleme m2ngu meie ehk siis n2dalas kahel p2eval ajan mina jeebu pepsi alla ning George istub motika selga ja kadjame aga veetanke kontollima ning m22de joogin6usid puhastama. Ylej22nud n2dalap2evadel teeme aga k6ike, mis lambafarmis tehtuks peab saama. Eile n2iteks m2rgistasime lambatallesid. Asi n2gi v2lja selline: George ja Eddie vinnasid lamba v2ikese vaia otsas olevele alusele ja kinnitasid talle m6lemad jalad, seej2rel l6ikas Eddie kuuma gaasinoaga saba otsast 2ra, George m2kerdas neile miskit rohelist ollust, et nad ennast ei kratsiks, mina vaktsineerisin ning panin k6rvar6ngaid k6rva, James (kohalik manager) nylis pepsi villast puhtaks ja tegi midagi poisiste pesapallidega- mitte ei olnud tahtmistr asjasse syybida. Nu ja nii ongi. Elame v2ikeses kivimajakeses, manageri naisuke valmistab kolm rooga p2evas ja rahu majas. T88d teeme 5 p2eval n2dalas! N2dalavahetused kuluvuad grillimise ja vedelemise peale.

Pildil p2rismaalane lenny, kes kostitas meid l6kkes kypsetatud k2ngurusabadega...n2mma!
Eelmise sissekande l6pus lubasin suure suuga yhtteist kirjeldada. Kolasime siis paar n2dalat m88da idakalda surfirandu. Kohtusime igast lahedate s2gadega, neist eredaim m2lestus on Williamist, kes elab Agnus Watersis. Tegemist nii8elda vana surfipeeruga, kes igal vabal hetkel on tibukollase van-iga randa kimab ja nii igaks juhuks on tal lisaks enese surfilauale kaasas ka tumeroosa longboard. Ja nii juhtuski, et mina laineharju kyndsin imeilusa lauakesega.
Muinasjutuline surfikoht on Noosa. Olgugi, et randa j6udmiseks tuleb l2bida yyratult palju ringteesid, ning peat2nav sarnaneb pigem euroopa keskmise firmapoode t2is puugitud uulitsatele, ootab sind ees salap2rane rajake l2bi rahvuspargi ning kolm suurep2rast surfilahekest. Parim surf ootas meid ees hommikul kell 6. ahhaa ja just nimelt selles samas v2ikeses rahvuspargikeses kohtasime ka seda imeilusat unelevat koaalakarukest.Ja noosa j22b minu sydamesse ka paigana kus sain mina oma elu esimese laua omanikus….saage tuttavaks Sophie!
Ahjaa, k2isime me ka n2dalasesl ettevalmistuskursuse, kus r22giti ja anti omala nahal tunda, mida t2hendab t88 farmis. Ratsutasime, kimasime atvedega, mootoratastega, k2ristasime mootorsaagi ning parandasime paar aedagi. Kursus l6ppes aggressive lehmakarja toimetamisega aeda ning seej2rel nende sorteerimisega. Adrenaliini jagus mitmeks p2evaks. Kui teada saime, et lambafarmi l2heme olime p2ris r66msadJ
Mul 6nnestus mootoratta seljas kahel korral ootamatult maha prantsatada ning atvega yks korralik eba6nnestumine korraldada, kuid 6nneks peale kolme j6hkra sinika muid vigastusi ei tuvastanud. Hobusega l2ks asi tunduvalt libedamalt.
Teel maale kohtasime ka kivistunud Mary Popinsit.
Kirjutada ja joonistada v6ib aadressil:
Wilgena Station
CMB 134
Tarcoola via Port Augusta
South Australia 5710

Kuulmiseni!

6 comments:

Unknown said...

Ma viskasin kaardi (loe: imeilusa värvilise sinuliku südantsoojendaja) peale silda! Edasised sõnad siinkohal liigsed...
Mina elan ikka unistades. Eriti veel nüüd - sinu kaarti ja blogi lugedes. Tahan ka! Tõesti tahan. Ehk peaksin proovima?

Anonymous said...

tsau tibu, nii toredad austraalia jutud, ajad kohe igatsuse kallale.
Eriti nahkhiired ja muud hämblikud:)

tuhat kallit tartust!
maret ja siim

Ann said...

mul on tunne, et George juuksed on j2lle liiga pikaks kasvanud ;)
Sika-saka! Seekord tuleb tonsuur 2ra! :))

Taavi Nuum said...

Kriketiga meenub minulgi nii mõndagi head. Olin esimene eestlane kes osales iga-aastasel East-Wallabi ning West-Wallabi vahelisel kriketimatšil Big Pigeoni saarel. Eelmisel õhtul olime kodusel west-wallabi saarel teinud ka treeningu, kuid võistlusmängus sattus mulle loomulikult vastasvõistkonna parim viskaja ning kaikaga ei õnnestunud mitte korralikku lööki sooritada.
Hoian Irks sulle pöialt, et sul õnnestub olla osavam!
Saaremaal elu niipalju adrenaliini ei paku kui Austraalia, aga puutusin täna samuti kokku loomapidamisega. Pärnust koolituselt tagasihääletades sain loomaveo masina peale ning korjasime tee pealt lautadest siis vorsti jaoks lehmi ning pulle peale
Mida te olete teinud Austraalia majanduse ja Austraalia dollariga? Kas Commonwealthi bank on ikka alles? Aussie dollari kurss on Eesti krooni suhtes langenud mingi 7.5-le.

Iris said...

pangad alles ja ilmad kuumad! raha tuleb ikka ja alati sukas22res hoida, n6nda ilmselt k6ige kindlam.
peale igasuguse majanduse jukerdamise on elu ikka lill ja tuju m6ngel. tervitused k6ikidele pukujukudele!

Karl Lont said...

Tsiisus Kraist! 7.5!